Servicii de curatenie pentru inlaturare graffiti.

In orase, e adesea nevoie de servicii de curatenie pentru a inlatura efectele inestetice ale desenelor de tip graffiti facute pe peretii unor cladiri. Ele dau mari batai de cap proprietarilor. Este foarte greu de inlaturat o asemenea urma de pe un perete daca nu aveti la dispozitie solutii foarte puternice care sa ii redea peretelui aspectul initial. Curatarea de graffiti a devenit pentru angajatii nostri aproape o sarcina de rutina, cu care ei se confrunta des acolo unde sunt solicitati sa intervina.

Ea este executata prin doua metode. Fie se folosesc solutii chimice care actioneaza asupra suprafetei respective, fie se utilizeaza metoda care implica suflarea unor granule de nisip la presiune mica. Dupa ce urmele de graffiti sunt eliminate total, se aplica o solutie speciala de protectie a suprafetei. Rolul ei este de a usura eventuala indepartare a unor alte urme de vopsea.

Ce puteti face pentru a curata urmele de graffiti

Daca nu doriti sa angajati o firma specializata care sa curete urmele de graffiti de pe peretii dumneavoastra exteriori, gasiti in magazine mai multe aparate si solutii pentru a duce la bun sfarsit o astfel de operatiune. Metoda sablarii implica un aparat special si granule de nisip ce vor fi suflate pe suprafata respectiva.

Eficienta procesului de curatare depinde si de tipul de vopsea aplicata pe perete. In unele cazuri, este bun si inalbitorul folosit de obicei pentru scoaterea petelor dificile de pe rufe. Daca utilizati inalbitor, va trebui sa folositi si manusi de protectie deoarece aceasta substanta va poate irita pielea mainilor. In alte cazuri, petele sunt atat de greu de inlaturat, incat oamenii aleg sa vopseasca din nou intregul perete. Solutiile de curatare pe care le gasiti in magazine pot afecta fatada cladirii daca nu sunt aplicate asa cum trebuie.

Inlaturarea de graffiti implica mai multi factori, de acestia depinzand succesul operatiunii de curatare. Daca suprafata pe care s-a facut desenul este sensibila sau daca timpul scurs de la aplicarea ei este indelungat, atunci curatarea urmelor este cu atat mai dificila. Atunci cand incepeti sa inlaturati desenele cu graffiti, temperatura de afara trebuie sa fie cat mai mare pentru ca ea sporeste eficienta procesului.

Importanta este, in primul rand, protectia dumneavoastra. Purtati mereu echipament de protectie (manusi, masca, ochelari din plastic special) pentru a evita intoxicarea cu substantele toxice folosite. Daca observati ca suprafata incepe sa se deterioreze, e timpul sa va opriti si sa chemati in ajutor specialistii care se pricep la astfel de operatiuni.

 

Call Us!