Ai stat in bucatarie, prea obosita sa te duci la cumparaturi, si totodata nevoita sa faci un fel de mancare cu ce ai la indemana? Acesta este un eveniment mult prea comun care se potriveste foarte bine cu zicala „Nevoia este mama inventiei”, mai ales atunci cand ti-e foame. Dar atunci cand trebuie sa faci curatenie? Poti cauta prin dulapul de bucatarie pentru a crea un articol de curatenie eficient? Se pare ca poti. Nu numai ca sunt comune aceste ingrediente din bucatarie, de asemenea sunt si ecologice.

Incepem cu lamaia

Nu numai ca este teribil de bun in ceaiul rece intr-o zi torida de vara, dar si un articol de curatenie ce poate fi folosit la dizolvarea sapunului uscat. De asemenea poate aduce stralucirea obiectelor din alama sau cupru. Lamaia este un inalbitor natural, de aceea este perfect pentru inlaturarea murdariei de pe vesela murdara si pentru inlaturarea petelor de pe rufe.

Cel mai bun mod de a utiliza lamaia ca produs de curatenie, este taierea in jumatate a lamaii, se presara putin bicarbonat de sodiu, si gata, avem un burete de curatat natural. Cand ati terminat puteti arunca lamaia in cosul de gunoi pentru a-l improspata.

Otetul

Acesta este bunicul tuturor produselor de curatenie din bucatarie. Pentru solutia perfecta de curatat, se amesteca parti egale din otet si apa intr-o sticla cu pulverizator si putem incepe curatenia. Tine minte de faptul ca otetul dezinfecteaza in timp ce curata. Nu lasa mirosul de otet sa te descurajeze, atunci cand se usuca se va evapora. Otetul se poate folosi in curatarea chiuvetelor, baii, blatului de bucatarie.

Curatati cu bicarbonatul de sodiu

Pe lista de ingrediente de bucatarie, langa otet se afla si bicarbonatul de sodiu. Pentru petele dificile nimic nu bate puterea abraziva a bicarbonatului de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, un deodorant puternic. Se poate presara bicarbonat de sodiu in cosul de gunoi pentru a neutraliza mirosurile neplacute.

Uleiul de masline trece dincolo de salata

Data viitoare cand faci o salata, lasa un pic de ulei de masline pentru curatenie. Uleiul de masline te ajuta la curatarea grasimii de pe tigai, vase. Pentru a obtine acest lucru, presarati putina sare si curatati sub apa calda. Daca aveti zgarieturi pe o canapea din piele, incearcati sa frecati cu un pic de ulei de masline in zona zgariata cu o miscare circulara.

Mirosul dulce de extract de vanilie

Nimic nu bate mirosul de prajituri proaspete. Puteti reproduce acea prospetime, prin bilute de bumbac inmuiate cu extract de vanilie. Prin acest lucru avem un final perfect al unei zile de curatenie.

Call Us!