despre pete

Prea multe dintre tricourile noastre preferate, pantaloni si rochii au cazut victime petelor si altor accidente.

Reguli de baza

Inainte de a incepe iata cateva reguli de baza care va face lupta cu petele mai eficienta:

[bulletlist]

  • Tratati petele cat mai repede posibil. Ai mai multe sanse sa elimini petele atunci cand sunt inca prospete.
  • Inainte de a folosi orice produs pentru indepartarea petelor, testeaza produsul pe o mica portiune pentru a te asigura ca nu elimina si culorile din tesatura.

[/bulletlist]

Petele de vin rosu

Depinde de materialul din care este fabricat, folositi un solvent sau o solutie de tratare a petelor dupa caz. Daca sunteti in cautarea unui mod mai convenabil si nu aveti la indemana solutii speciale, inmuiati in apa minerala si apoi spalati cu apa si sapun de casa.

Ciocolata

In primul rand asteptati ca ciocolata sa se intareasca. Apoi utilizati o lingura sau un cutit de unt pentru a elimina usor ciocolata de pe haina. Puneti o carpa direct sub pata, apoi folositi un detergent pentru curatare uscata, clatiti cu apa calda.

Petele de sange

Tratati petele de sange cat mai repede posibil. Incepeti prin aplicare de apa rece pe pata apoi stergeti cu degetele. Inmuiatai haina intr-un amestec de amoniac si apa timp de 20min, apoi clatiti.

Cafeaua

Inmuiati repede pata intr-un vas cu un detergent special si apa calda. Daca nu aveti la indemana un detergent profesional pentru indepartarea petelor, puteti folosi un detergent lichid de vase.

Cerneala

Folositi fixativ! Asezati o carpa sub pata si pulverizati direct pe locul patat,  se lasa la inmuiat cateva secunde si apoi se sterge cu o carpa curata.

Call Us!